Presse

Herunder kan du finde baggrundsmateriale og fakta om Supercykelstierne, der kan anvendes i forbindelse med pressearbejde.

Er du journalist, er du altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for flere oplysninger eller ønsker et interview.

 

Line Kildegaard Groot

Kommunikation

Tlf: 2494 0391

Mail: linegroot@@tmf.kk.dk

 

Hvad er en Supercykelsti?

Pendlere i hovedstadsområdet skal have et seriøst alternativ til at tage bilen til arbejde. Derfor er 22 kommuner og Region Hovedstaden gået sammen om at lave et netværk af Supercykelstier. På en Supercykelsti kan cyklisterne forvente samme høje standart hele vejen fra A til B på tværs af kommunegrænser. Stierne er tilrettelagt, så de forbinder knudepunkter som boligområder, uddannelsesinstitutioner og områder med mange arbejdspladser. Samtidig er de i vid udstrækning den mest direkte vej uden masser af stop og med plads til at holde eget tempo, mens jævn belægning, høj grad af vedligehold, som snerydning og ekstra services som grønne bølger eller cykelpumper gør det mere komfortabelt at være cyklist. Den første Supercykelsti, C99 Albertslundruten, åbnede i april 2012, og i foråret 2013 åbnede C95 Farumruten.

 

 

Logo i forskellige formater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herunder har vi lagt tre hæfter om cykelsuperstierne:

Hæfte et omhandler projektet generelt. Hæfte to omhandler de første 26 ruter. Hæfte tre viser noget om økonomi og potentiale for Supercykelstierne.